Αφιέρωμα στον «American Badass» !


Όπως είναι γνωστό, ο Undertaker είναι ένας σταθερός χαρακτήρας εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια που εργάζεται για το WWE, ωστόσο την καριέρα του πέρασε από 2 στάδια, το πρώτο στάδιο είναι ο σκοτεινός του χαρακτήρας, και το δεύτερο είναι ο γνωστός... Mark Calaway.

Η επιστροφή το 2000, και ο νέος του χαρακτήρας.

Από το 1990 έως και το 1999 οι οπαδοί είχαν συνηθίσει τον σκοτεινό χαρακτήρα που χτυπούσε το WWE (WWF τότε), ωστόσο από τα τέλη του 1999 φαινόταν μια αλλαγή στην παρουσία του Phenom. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του με την εταιρία έληγε στα τέλη του 1999, και ο Undertaker είχε "γεφυρώσει" νέες επαφές με το WCW. Το WCW είχε κάνει συμφωνία με τον παλαιστή και μάλιστα θα εμφανιζόταν λίγες βραδιές πριν πραγματοποιήσει την επιστροφή του στο WWE για λογαριασμό του νέου του promotion.


Τελικά, ο Mr. McMahon τηλεφώνησε στον Undertaker μια βραδιά πριν εμφανιστεί στο WCW, για να υπογράψει με το WWE μια συμφωνία αρκετά καλύτερη σε σχέση με το WCW. Έτσι το Deal έκλεισε. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Phenom θα εμφανιζόταν ως Mark Calaway (αληθινό όνομα) στο WCW με μια μοτοσυκλέτα και μια μπαντάνα, όμως με την νέα συμφωνία ο χαρακτήρας του American Badass μεταφέρθηκε κατ' ευθείαν στο WWE.


Η ημέρα του Judgment Day έφτασε, ήταν 21 Μαίου του 2000. Ο Undertaker έκανε παρέμβαση στο Main Event της βραδιάς και συγκεκριμένα στο Iron Man Match για το WWE Championship ανάμεσα στους Triple H και The Rock. Ο American Badass άνοιξε διαμάχη με την οικογένεια των McMahons κάτι το οποίο τον οδήγησε σε main event picture κόντρα στον Triple H για το World Title αλλά δεν κατάφερε να πάρει θετικά αποτελέσματα.



Στην WrestleMania 17 ο Undertaker επικράτησε του Triple H για να επεκτείνει το σερί του σε 9-0, ενώ αμέσως μετά συνεργάστηκε μαζί με τον ετεροθαλή αδερφό του, Kane για να κερδίσουν τα Tag Team Championships όμως τους έχασαν από τους Triple H και Stone Cold Steve Austin. Λίγους μήνες αργότερα ο Kane πρόδωσε τον αδερφό του αφού τον χτύπησε με 2 δυνατά Chokeslams, το γεγονός αυτό οδηγήθηκε στο SummerSlam όπου η αναμέτρησή τους έληξε με No Contest διότι η μάσκα του Kane βγήκε με αποτέλεσμα να αποχωρεί.


Το 2001 ο Undertaker επανενώθηκε με τον Kane, οι Brothers of Destruction πήραν ένα τακτικό push για τα Tag Team Titles που τους οδήγησε να αντιμετωπίσουν τους Edge & Christian και στη συνέχεια τους Dudley Boyz με αποτέλεσμα να ηττηθούν για να ανοίξουν διαμάχη με τους Triple H και Steve Austin ενώ είχαν κερδίσει ξανά τους ομαδικούς τίτλους από τους Edge & Christian. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Triple H χτύπησε με το σφυρί τον Big Red Machine στο χέρι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί άσχημα. Έτσι, ο American Badass αναγκάστηκε μόνος του να αντιμετωπίσει τον Steve Austin στο Judgment Day 2001 για το WWE Championship όπου έχασε.


Το Heel Turn και ο «Big Evil».

Ο Undertaker επέστρεψε μετά από λίγους μήνες ως Heel στο WWE, αφού έκοψε το μαλλί του κοντό και άλλαξε την μουσική εισόδου του σε Jim Johnston. Το ψευδώνυμο του ήταν "Big Evil" ενώ η πρώτη του διαμάχη ήταν με τον Rob Van Dam για το Hardcore Championship και το οποίο κέρδισε, αξιοσημείωτη ήταν η στιγμή που αποκλείστηκε από το Royal Rumble 2002 χάρις το πισώπλατο Dropkick του Maven κάτι που του προκάλεσε τρομερό θυμό (πήρε εκδίκηση σε Hardcore Championship Match στο SmackDown λίγες μέρες μετά το PPV).



Ο Big Evil τέθηκε αντιμέτωπος με τον Ric Flair στην WrestleMania 18 για να κάνει το streak του σε 10-0, στο Judgment Day της ίδιας χρονιάς ο Undertaker κέρδισε τον Hulk Hogan για να στεφθεί 4η φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στη καριέρα του, όμως τον τίτλο έχασε στο Vengeance από τον Rock.


Σε επεισόδιο του RAW είδαμε ένα τρομερό Ladder Match για το WWE Undisputed Championship ανάμεσα στους Undertaker και Jeff Hardy με τον DeadMan να παίρνει τη νίκη και στη συνέχεια να δίνει σεβασμό στη προσπάθεια του ηττημένου. Μέχρι που από το RAW μετακόμισε στο SmackDown (στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 2011) για να ανοίξει μια τεράστια διαμάχη με τον Brock Lesnar. Οι δυο Superstars συγκρούστηκαν στο No Mercy 2002 (με νικητή τον Brock Lesnar), στο Unforgiven 2002 (με double disqualification), και στο No Mercy 2003 (με νικητή ξανά τον Brock Lesnar). Το storyline των δυο αντιπάλων έλαβε τέλος μετά από πολλές προσπάθειες.


Στην WrestleMania 19 ο Undertaker κέρδισε τους Big Show και A-Train για να επεκτείνει άλλη μια φορά το σερί του σε 11-0, έπειτα ο Big Evil συγκρούστηκε με τον μεγαλομέτοχο της κορυφαίας εταιρίας Pro Wrestling στο πλανήτη, στο Survivor Series 2003, ο Undertaker κρατούσε τον έλεγχο του αγώνα και έδειχνε έτοιμος να πάρει τη νίκη, αλλά εμφανίστηκε ο Kane και του κόστισε τον αγώνα αφού του επιτέθηκε. Ο Big Red Monster στηριζόταν στο γεγονός ότι ο αδερφός του θα είναι πάντα νεκρός και... θαμμένος, ελπίζοντας στο γεγονός ο,τι δεν θα εμφανιστεί ποτέ ξανά. Έτσι, ο Undertaker επέστρεψε ξανά στον γνωστό του χαρακτήρα, ως gothic, για να κερδίσει τον Kane στην WrestleMania 20 κάνοντας το 12-0 ενώ στο πλευρό του ήταν και ο Paul Bearer.




για το Ringside House,
Αποστόλης Μάρης
Νεότερη Παλαιότερη