PAYBACK 2016: Το Review του Αποστόλη Μάρη.

Ο Αποστόλης Μάρης γράφει στο Ringside House την άποψη του για το ετήσιο Payback, μαζί ακολουθεί και η τελική βαθμολογία.

Dolph Ziggler vs. Baron Corbin - Kickoff
Ξεκινώντας από το Kickoff να τονίσω πως δεν περίμενα σε καμία περίπτωση οι Baron Corbin και Dolph Ziggler να βρίσκονται στο Kickoff, μιας και διαφημιζόταν το United States Championship Match ανάμεσα στους Kalisto και Ryback. Ας μπούμε λοιπόν στο ψητό, για πρώτη φορά που τους είδα αντιμέτωπους δεν με εξέπληξε κάτι παρά η νίκη του "χαμένου" πλέον Dolph Ziggler, η αλήθεια είναι πως εάν βλέπεις για σχεδόν ένα μήνα να παίρνει ο Baron Corbin το momentum σε πείθει πως με κάποιο τρόπο θα "κλέψει" την νίκη στο Payback. Μια σχετικά καλή αναμέτρηση όπου θα μπορούσε να βγει ακόμα καλύτερη αλλά όπως και να κάνουμε ο Corbin χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη. Είναι νωρίς για μεγάλα πράγματα, κατά την άποψή μου πάντα.

Ryback vs. Kalisto - United States Championship Match
Είδα έναν εντυπωσιακό Ryback με όμορφες ποικιλίες κινήσεων για το στυλ του, ενώ αντίθετα έναν Μεξικανό διάδοχο του Rey Mysterio με εξαιρετικές αντοχές. Καμία σχέση με το ματς που είχαν στη WrestleMania 32 αφού και οι δυο τους έδωσαν μια όμορφη αναμέτρηση με σωστή χημεία στο ρινγκ. Πιστεύω πως το title reign του Μεξικανού έχει κουράσει, και θα ήταν σωστό ο τίτλος να αλλάξει χέρια σύντομα, προσωπικά ήθελα την νίκη του Ryback αυτή τη φορά, αλλά το WWE προτιμά τον Kalisto να κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε PPV τον "Big Guy".

Enzo Amore & Colin Cassady vs. The Vaudevillains - 1st Contender's Match
Τι να πει κανείς; Θα πω όμως εγώ. Η αλήθεια είναι πως πάγωσα, είδα τον Enzo Amore να χάσει τις αισθήσεις του μετά το ατύχημα και είχα παγώσει. Πιστεύω πως τέτοιες κινήσεις δεν πρέπει να γίνονται συχνά και όλοι γνωρίζουμε που έχουν καταλήξει. Όσο για την αναμέτρηση δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο από ένα κλασικό Amore & Cassady vs. Vaudevillains, κάκιστο το gimmick των Simon & Aiden, δεν με πείθουν τόσο οι Big Cass & Amore, θα έχουμε συνέχεια απόψε.

Sami Zayn vs. Kevin Owens
Εντάξει, οι τύποι έχουν γεννηθεί γι' αυτό. Εξαιρετικό θέαμα από τους δύο perfomers, χωρίς πολλά πολλά, είδαμε ένα ματς το οποίο μπορεί να το έχουμε δει ξανά στο παρελθόν αλλά όσες φορές και να το δεις δεν θα το βαρεθείς ποτέ. Ερωτηματικό παραμένει το που θα καταλήξει όλο αυτό με τους Sami Zayn, Kevin Owens, Cesaro & Miz, και τι κρύβει η δήλωση του "Prizefighter" πως θα πάρει τον τίτλο του πίσω, αναμένεται ενδιαφέρον το αποψινό RAW.

The Miz vs. Cesaro - Intercontinental Championship Match
Φτάνει βρε Maryse. Φτάνει.
Αρχικά δεν με εντυπωσίασε η αναμέτρηση διότι θεωρώ πως ο χαρακτήρας του "Swiss Superman" έχει χαλάσει για τα καλά, πριν το τραυματισμό έβλεπα έναν Cesaro όπου με εντυπωσίαζε όσο στο ρινγκ όσο και στο gimmick του. Δεν ξέρω εάν το WWE επιχειρεί να τον κάνει Jason Statham version, αλλά συνιστώ να μην γίνει κάτι τέτοιο. Μια αναμέτρηση όπου έχουμε δει ακόμα και σε επεισόδιο του SmackDown με σχετικά καλό wrestling από τις δυο πλευρές. Πιστεύω πως ο "Awesome One" πρέπει να διατηρήσει τον τίτλο του έως και το Money In The Bank.

Chris Jericho vs. Dean Ambrose
Οι αντοχές του γερόλυκου Jericho έχουν αρχίσει να μειώνονται λίγο πριν το Extreme Rules. Αρχικά έχει τυπωθεί πως το συμβόλαιό του με το WWE λήγει στο επερχόμενο Pay-Per-View καθώς ακολουθούν περιοδείες με τους Fozzy (το συγκρότημα του). Και ας περάσουμε στην αναμέτρηση, θέλω να τονίσω ξανά πως ο Y2J έχει κουραστεί και αυτό φάνηκε στο ματς, είδα έναν αρκετά αργό Chris Jericho. Ένα ματς το οποίο θα το θεωρήσω από τα κορυφαία ματς της βραδιάς, αν και το αποτέλεσμα ήταν προβλέψιμο, ποιος άραγε θα πίστευε πως ο Ambrose θα χάσει σε δεύτερο συνεχόμενο PPV μετά την εξευτελιστική ήττα από τον Lesnar; Θα γούσταρα να το δω και στο Extreme Rules όλο αυτό. Αλλά όπως ανακοίνωσε και ο Jericho μέσω twitter πως αυτή ήταν η τελευταία του εμφάνιση.

Charlotte vs. Natalya - Women's Championship Match
Γιατί ρε Charles; Ήθελα πολύ την νίκη της Natalya για μια νέα Era στην Women's Division αλλά ο Charles Robinson (διαιτητής της αναμέτρησης) μας χάλασε τα όνειρα. Αρχικά μπορεί να είμαι ο μόνος, αλλά θεωρώ τον αγώνα ως από τους καλύτερους της βραδιάς με εξαιρετικό booking, από τις λίγες φορές που είδα Women's Division και το ευχαριστήθηκα πολύ. Πανέμορφο ματς από την έμπειρη Natalya, δυστυχώς δεν κατάφερε να βάλει άλλο ένα τίτλο στο ιστορικό της.

The Chairman’s big announcement at WWE Payback
Αναρωτιέμαι πως θα τα βγάλουν πέρα οι δυο τους. Αρχικά αφού το segment έλαβε τέλος άρχισα να βγάζω διάφορα πιθανά σενάρια από το μυαλό μου. Ένα από αυτά είναι το Authority Team vs. Shane McMahon Team στο Survivor Series φέρνοντας πίσω το brand split. Το άλλο είναι ο εκνευρισμός της Stephanie McMahon παίρνοντας τον έλεγχο του Thursday Night SmackDown. Όπως και να έχει είναι μια απόφαση.. φωτιά! Για το υπόλοιπο μέλλον του "κόκκινου" σόου.

Roman Reigns vs. AJ Styles - WWE World Heavyweight Championship Match
Προσωπικά θεωρώ πως είδα μια αναμέτρηση που σίγουρα θα μπορούσε να βγει καλύτερη. Τρομερή γιούχα προς τον Roman Reigns (επεξεργάστηκαν τα crowds ξανά). Κατά την άποψή μου είναι ότι χειρότερο να διακόπτεται μια αναμέτρηση δύο φορές, και στο τέλος να κερδίζει ο χειρότερος της υπόθεσης. Κάκιστο booking στο main event, βέβαια δεν φάνηκε αδύναμος ο AJ Styles με το αποτέλεσμα, αλλά τον προτιμώ περισσότερο σε ατομικό επίπεδο μακριά από τους Gallows & Anderson κυνηγώντας τίτλους και παίρνοντας νίκες κόντρα σε μεγάλα ονόματα.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Η επιστροφή του Hitman και το Sharpshooter στον Ric Flair.
ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Ο τραυματισμός του Enzo Amore, πάγωσα.
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Το Sami Zayn vs. Kevin Owens, εξαιρετικοί για άλλη μια φορά.
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Βρώμαν Reigns vs. AJ Styles, πάμε παρακάτω..

Υ.Γ.1: Που είναι η Wyatt Family; Γιατί την είχατε στο poster χωρίς να έχει τον δικό της ρόλο έστω και κάποιο Cryptic Message στο Pay-Per-View; Περίμενα μετά από κάθε αναμέτρηση να χτυπήσει ο Bray Wyatt και η οικογένειά του...
Υ.Γ.2: Εξαιρετική ιδέα το Chicago Screwjob για να μην βγει υποτιμημένη η Natalya μέσα από αυτό, όλες οι γνώμες σεβαστές, αλλά αναρωτιέμαι με εσάς που το βάλατε και χειρότερη στιγμή της βραδιάς, ενώ είχε πανέμορφο booking με τον Hitman να υποτάσσει τον 2 φορές WWE Hall of Famer παρά το κακό τελικό αποτέλεσμα που δεν άρεσε σε κανέναν...
Υ.Γ.3: Εάν θέλετε νέα εποχή, να εκθρονίσετε τον Roman Reigns στο Extreme Rules, αλλιώς υπάρχει και ο John Cena ως επιλογή ξέρετε...

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ PAYBACK 2016: 8/10.

για το Ringside House,
Αποστόλης Μάρης
Νεότερη Παλαιότερη