PAYBACK 2016: Το Review του Χρήστου Δήμου.

Ο Χρήστος Δήμου γράφει στο Ringside House την άποψη του για το ετήσιο Payback, μαζί ακολουθεί και η σχετική προσωπική του βαθμολογία.

Γεια σας και χαράς σας. Χθες είδαμε το Payback 2016 περιμένοντας να δούμε ένα PPV όπως και τα υπόλοιπα. Άξιζε το ξενύχτι που ρίξαμε για να το παρακολουθήσουμε; Ας το διαπιστώσουμε μαζί λοιπόν.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Με μεγάλη έκπληξη είδαμε τον Dolph Ziggler να "κλέβει" την νίκη από τον Baron Corbin. Ο ερχόμενος από το NXT Corbin είχε τον απόλυτο έλεγχο στο match και όλα δείχνανε πως θα πάρει την νίκη. Ωστόσο ο Ziggler πήρε την νίκη με ένα Roll-Up.
Πολλά υποσχόμενο ταλέντο ο Baron Corbin. Αναμένουμε την...εξέλιξη του στο WWE.

     Επιπλέον, είδαμε τον Kalisto να παίρνει δύσκολα την 2η σερί του νίκη απέναντι στον Ryback για το United States Championship. O Big Guy αρχικά κυριαρχούσε στον αγώνα και φαινότανε πως θα είχαμε νέο πρωταθλητή. Highlight του αγώνα είναι ξεκάθαρα όταν ο Ryback είχε στα χέρια του τον Kalisto και τον πέταξε από το 3ο σχοινί. Όμως αυτό δεν ήτανε αρκετό για τον Big Guy καθώς ο Kalisto ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη παίρνοντας την νίκη με το Salida del Sol διατηρώντας το United States Championship.Πάμε παρακάτω!

Βλέποντας τις δύο ομάδες να εισέρχονται στο Ring και αναφέρομαι σαφώς στους Enzo Amore&Colin Cassady και τους The Vaudevillains περίμενα να δω ένα ενδιαφέρον αγώνα με απρόβλεπτη νικήτρια ομάδα. Όμως, ο τραυματισμός του Enzo μας άλλαξε τα σχέδια και το ματς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ας ελπίσουμε ότι ο άνθρωπος δεν έχει κάτι σοβαρό και να επιστρέψει στο ρινγκ το συντομότερο δυνατό!

Και πάμε στον αγώνα του Kevin Owens Vs Sami Zayn. Ένας αγώνας-διαφήμιση για το Wrestling!Ένας αγώνας ζωγραφιά! Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά βλέποντας τον αγώνα εκτίμησα ότι πρόκειται για έναν από τα καλύτερα ματς που έχω παρακολουθήσει τον τελευταίο καιρό! Μπορεί να είμαι υπερβολικός αλλά το ματς είχε σχεδόν τα πάντα! Πολύ ξύλο,εντυπωσιακές flying κινήσεις από τον Sami Zayn, δυνατή προϊστορία μεταξύ των 2 superstars κλπ με νικητή τον Owens. Μεταξύ μας, μου θύμισε για κάποιον λόγο την κόντρα που είχε ο JBL με τον Chris Jericho στο Royal Rumble 2008. Μην με ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω..Δεν έχω να πω κάτι άλλο γι αυτή την ΜΑΤΣΑΡΑ. Το μέλλον του WWE είναι εδώ!

Πηγαίνοντας στον πιο αδιάφορο (μιλάω προσωπικά πάντα) αγώνα της βραδιάς, βλέπω τον The Miz να εισέρχεται στο Ring μαζί με την Maryse (Oh mon Dieu!!!) λες και βγαίνουν για βράδυ την τελευταία βραδιά της πενταήμερης τους εκδρομής στο λύκειο. Πραγματικά ο τύπος το 'χει τερματίσει. Στα του αγώνα: ο Cesaro ήτανε ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγώνα και μας είχε πείσει ότι θα κατακτήσει το IC Championship. Να σημειώσουμε ότι ο KO ήτανε στην περιγραφή του αγώνα, χωρίς αυτό να μου περάσει απαρατήρητο και σκέφτηκα ότι θα επηρεάσει τον νικητή. Και δικαιώθηκα απολύτως! Όταν ο Sami Zayn έκανε το "ντου" στον KO και ο καυγάς τους πλησίασε στο ring, απέσπασαν την προσοχή του Cesaro και ο Miz διατήρησε τον τίτλο του κάνοντας Roll-Up στον Cesaro και παίρνει την νίκη. Ίσως να έχουμε  Fatal 4 Way match για το IC Championship στο Extreme Rules. 

Dean Ambrose v Chris Jericho. Ένας αγώνας που προσωπικά μου άρεσε εξίσου αρκετά. Οι δυο superstars έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με τον Ambrose  να παίρνει τελικώς την νίκη με το Dirty Deeds. Ο κλασσικός Y2J κόντραρε το κοινό με ύβρεις και ειρωνίες έφτασε κοντά στην νίκη κάνοντας δύο Walls Of Jericho ωστόσο ο Ambrose ήτανε ικανός να μην κάνει tap-out σε καμία των περιπτώσεων! Πολύ ωραίο ματς!

Και φτάνουμε στο σκάνδαλο του Women's Championship. Ήταν 1997 όταν ο HBK πήρε την νίκη κάνοντας Sharpshooter στον Bret Hart. Ο Hitman όμως δεν έκανε ποτέ tap-out και ο Shawn Michaels πήρε μια άδικη νίκη. Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό ρε φίλε με το Women's Championship του 2016; Η Charlotte πήρε ΟΛΟΙΔΙΑ νίκη απέναντι στην Natalya. Η κόρη του Ric Flair έκανε το finisher της Natalya...στην Natalya και το ματς τελείωσε χωρίς να κάνει tap out...Το μόνο που θα κρατήσω απο αυτή την αναμέτρηση, είναι το Sharpshooter που έκανε η Natalya στην Charlotte και ο Bret Hart στον Ric Flair αντίστοιχα. Το ευχαριστήθηκε η ψυχή μου!! Α, και άπειρα Respect στον Hitman που παρόλο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του, μας έκανε την τιμή και παρευρέθη στο PPV!

Στην συνέχεια έρχεται η ώρα του σημαντικότερου γεγονότος της βραδιάς, το οποίο δεν διεξήχθη κάποιος αγώνας. Αναφέρομαι φυσικά στην απόφαση του Chairman Vince McMahon για το ποιο από τα δύο του παιδιά θα πάρει τα ηνία του RAW. Η Stephanie έκανε την εμφάνιση της με την γιούχα να κάνει την γιούχα που έφαγε ο Reigns στο Royal Rumble 2015 να μοιάζει παιδική χαρά και προσπάθησε να πείσει τον πατέρα της ότι χάρη στην Authority βγήκαν κάποια ταλέντα. O Shane έκανε την δική του εμφάνιση και τόνισε στον Vince ότι επί δικής του ευθύνης τα ποσοστά παρακολούθησης του RAW ανέβηκαν! Τελική απόφαση; "What i want is blood!". Και λέω τι φάση, επιστρέφει η παλιά καλή ERA με αίματα και bad words? Δυστυχώς όχι.. Τελικώς ο Chairman ανέθεσε και στους δύο το RAW. Απ' ότι φαίνεται το Monday Night Raw θα γίνει σαν το σήριαλ "Κωνσταντίνου και Ελένης", αφού o Shane και η Stephanie είμαι σίγουρος ότι θα διαφωνούν σε πολλούς τομείς. Μακάρι να βγω ψεύτης!

Τέλος είχαμε το Main Event κατά πολλούς, Roman Reigns vs AJ Styles για το WWE World Heavyweight Championship. Αρχικά το ματς δεν μου άρεσε και είχα αρχίσει να ψιλονυστάζω (ήταν και 6 παρά το χάραμα..). Και βλέπω από το πουθενά τον Roman να μένει εκτός ring για δέκα δευτερόλεπτα. Από το πουθενά ένα count-out. Και τότε κάνει την εμφάνιση του ο Shane και κάνει restart τον αγώνα μετατρέποντας το σε No Count-out match. Αυτό ωστόσο δεν έφτανε, καθώς ο Roman έκανε ένα DQ χτύπημα στον AJ Styles και το ματς τελειώνει εκεί. Τελειώνει; Μπα, γιατί τότε κάνει την εμφάνιση της η Stephanie και μετατρέπει τον αγώνα σε No DQ Match. Και τότε κάνουν την εμφάνιση τους οι Anderson & Gallows και επιτίθενται  στον The Guy. Και όπως ήτανε πολύ προβλέψιμο μπουκάρανε και οι Usos. Να μην τα πολυλογώ το ματς τελείωσε όπως ακριβώς περίμενα. Με spear επάνω στον Styles και νίκη του Roman Reigns.


ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Σαφώς όπως προανέφερα τα Sharpshooter των Natalya και Bret Hart σε Charlotte και Ric Flair. Ήτανε πιστεύω κάτι που πολύς κόσμος ήθελε να δει. Μια τιμωρία επιτέλους σ'αυτούς τους δύο. Ναι δεν λέω legend ο Nature Boy, αλλά θέλουμε να δούμε ένα καθαρό ματς επιτέλους..

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Εύκολη απάντηση. Ο τραυματισμός του Enzo Amore ήτανε μακράν η πιο κακή στιγμή του Payback...Ας ελπίσουμε ότι ο άνθρωπος θα γυρίσει γερός πίσω στα Rings!

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΤΣ: Προσωπικά θεωρώ τον αγώνα Kevin Owens v Sami Zayn τον καλύτερο της βραδιάς. Όπως προανέφερα είχε τα πάντα. Μεταξύ μας δεν είναι μεγάλη επιτυχία για ένα PPV να μην είναι το Main Event το καλύτερο ματς της βραδιάς...

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΑΤΣ: CHICAGO SCREWJOB 2016 και πάμε παρακάτω...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το Payback σε γενικές γραμμές δεν ήτανε τόσο άσχημο. Είχε τις καλές και τις κακές του στιγμές. Αυτό που δεν μ' άρεσε ήτανε που παίξανε ρόλο έξω..ρινγκ παράγοντες όπως πχ για την νίκη του Μiz έπαιξε ρόλο η μη προσοχή του Cesaro από την παρέμβαση των Owens και Zayn, ή η μη έγκυρη νίκη της Charlotte για άγνωστος ρόλους.  Όταν η καλύτερη στιγμή του ppv είναι εξωαγωνιστικό γεγονός (βλέπε πιο πάνω) τότε κάτι δεν πηγαίνει σωστά! Ας μην είμαστε όμως τόσο κακοί,είχε και τις καλές στιγμές όπως η νίκη σε PPV του Dean Ambrose μετά από αρκετό καιρό και η ματσαρα μεταξύ KO και Zayn. Τo Main Event αν δεν ήτανε οι Shane και Stephanie McMahon να το επαναρυθμίσουν θα ήτανε σαν να βλέπαμε ένα απλό ματς στο Raw ή το Smackdown με ένα απλό count-out ή ένα απλό DQ. Αυτά! 


ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ PPV: 6,5/10

για το Ringside House,
Χρήστος Δήμου.
Νεότερη Παλαιότερη