RH Rewind: Η αποκάλυψη της The Higher Power


7 Ιουνίου του 1999. Monday Night RAW. O Undertaker και η Corporate Ministry βρίσκονται στο ring. Τον τελευταίο καιρό, ο Deadman και οι ακόλουθοι του έχουν κυριαρχήσει και έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο και το κοινό του WWF με τα πρωτάκουστα antics τους. Στο ring μαζί τους, βρίσκεται ένας άνδρας με έναν μαύρο χιτώνα με μια κουκούλα που εμποδίζει το κοινό από το να τον δει. Όμως τώρα, μετά από δύο μήνες αναφοράς της ύπαρξης του, η Higher Power, όπως αποκαλείται από τον Undertaker, ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί. 

Τι συνέβη όμως; Πως φτάσαμε ως εδώ; Πως φτάσαμε σε αυτήν την μεγάλη στιγμή της ιστορίας του WWF; Πρέπει να σταματήσουμε λίγο. Είμαι ο Γιώργος Ναστούλης και καλώς ορίσατε σε ένα ακόμα RH Rewind. 

Οπότε για να παίρνουμε τα πράγματα με την σειρά τους, το 1998, ο Undertaker αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αρχίσει να παίρνει πράγματα και όχι να δίνει συνέχεια. Έτσι, αποφάσισε να γίνει ένας Big Bad Devil και να στοχεύσει τον πρωταθλητή του WWF, Stone Cold. O Austin τον νικάει στο SummerSlam και μολονότι ο Undertaker με την βοήθεια του αδερφού του Kane και την βοήθεια του Vince McMahon προσπαθεί να πάρει τον τίτλο από τον Austin, αποτυγχάνει. Κάπου λοιπόν, στις αρχές Ιανουαρίου του σωτήριου έτους 1999, μια αλλαγή αρχίζει και διαφαίνεται στον Undertaker.


Ο Undertaker αποκτάει νέους στόχους και ένα διαφορετικό, πιο σκοτεινό gimmick, με πρωτοβουλία του ίδιου παρασκηνιακά. Γίνεται λοιπόν, ένας σκοτεινός Ιερέας, ένας σύμβουλος του Διαβόλου, ο οποίος κάθεται στα περισσότερα promo του (ίσως και τα καλύτερα για Undertaker κατ'εμέ) σε έναν θρόνο με το σχήμα του συμβόλου του με έναν σκοτεινό μακρύ χιτώνα με μια κουκούλα και με ανανεωμένο μαύρο μακρύ μαλλί και μούσι. Ο Undertaker έχει γίνει ακόμα πιο τρομακτικός από ποτέ και ο στόχος του είναι να καταστρέψει το WWF. Και όλα ξεκινούν με τον Vince McMahon. 

Βέβαια σε αυτόν του τον στόχο δεν είναι μόνος. Βλέπετε, ο Undertaker χρειάζεται βοηθούς. Και πέρα από τον πιστό του φίλο, Paul Bearer, o Undertaker κάνει κάποιες θυσίες σε μια "Ανώτερη Δύναμη" προκειμένου να βγάλει την σκοτεινή πλευρά των superstars και να τους κάνει μέλη στην ομάδα του, την οποία ονομάζει Ministry of Darkness. Τα μέλη της λοιπόν, μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα, είναι οι Brood (Edge, Christian, Gangrel), Viscera, Mideon (πρώην Dennis Knight) και οι Acolytes. Μολονότι, ο Undertaker δεν αγωνίζεται, καθώς εκτός storyline, έχει μόλις κάνει χειρουργείο για την αντικατάσταση του ισχίου του, η παρουσία του είναι έντονη και κάνει ακόμα πιο ενδιαφέροντα τα storyline.


O Deadman πλέον ξεφεύγει από τις βλέψεις του για τον τίτλο του Stone Cold και πλέον στοχεύει την κυριαρχία του στο WWF γενικότερα. Και όλα αυτά επειδή του τα λέει μια Ανώτερη Δύναμη. Αυτό δεν κάθεται καλά στον Vince McMahon, ο οποίος μολονότι έχει τα προβλήματα του με τον Stone Cold, αφού ο Rattlesnake στοχεύει το WWF Championship του The Rock, μέλους της Corporation, αρχίζει σιγά σιγά να προσέχει τον Undertaker και έτσι προκειμένου να τακτοποιήσει το θέμα, αποφασίζει να στείλει τον Enforcer του, Big Boss Man, να αντιμετωπίσει τον Lord of Darkness σε ένα Hell In A Cell Match στην Wrestlemania 15. O Undertaker κερδίζει αυτό το ματς και μετά το τέλος του αγώνα, σε μια από τις πιο τρομακτικές εικόνες που έχει καταγράψει ο φακός του WWF, O Taker κρεμάει από την κορυφή του κλουβιού τον Boss Man και καθώς το κλουβί ανεβαίνει, ο Boss Man πέφτει αναίσθητος, σε μια ίσως από τις πιο σοκαριστικές στιγμές στην ιστορία της εταιρείας.

Ο Vince πλέον καταλαβαίνει ότι ο Undertaker δεν αστειεύεται και έτσι, νοιάζεται ακόμα λίγο παραπάνω στο να σταματήσει τα σχέδια του ίδιου αλλά και της Higher Power, η οποία βλέπει χαρούμενη κατά τα λεγόμενα του Phenom. Τα πράγματα, αρχίζουν και ξεφεύγουν, όταν ο Undertaker αρχίζει σταδιακά να στοχεύει την οικογένεια του Vince και κυρίως την μικρή κόρη του, την Stephanie. O McMahon στέλνει τον Ken Shamrock να αντιμετωπίσει τον Undertaker σε ένα ματς στο Backlash: In Your House, το οποίο κερδίζει ο δεύτερος, αλλά μετά το τέλος του PPV, βλέπουμε τον Deadman να απάγει την Stephanie McMahon, λέγοντας φυσικά και την κλασσική ατάκα πλέον: "WHERE TO STEPHANIE? HAHAHAHAHA!"


O πρόεδρος της εταιρείας έχει πλέον απελπιστεί, ζητάει από τον Undertaker να δώσει πίσω την κόρη του, ο Deadman όμως αρνείται, παίρνοντας παρ'όλα αυτά υπό απειλές, μια ευκαιρία για το WWF Championship απέναντι στον Stone Cold, ο οποίος είχε κερδίσει στην Mania τον The Great One, Rock. Μια από τις εικόνες αυτών των segment μεταξύ Undertaker & McMahon, είναι η εικόνα ενός γονατιστού Vince να παίρνει το καμμένο λούτρινο αρκουδάκι της Stephanie από τα χέρια του Undertaker. Έτσι λοιπόν, σε κάτι που δεν φανταζόταν να κάνει ποτέ του, ο Vince ζητάει την βοήθεια του μεγαλύτερου αντιπάλου του, του Austin.

Και ενώ στην αρχή, ο Austin αρνείται να τον βοηθήσει, όταν ο Undertaker προσπαθεί να παντρευτεί με μή ιερά δεσμά την Stephanie McMahon, πριν την θυσιάσει, στην συνέχεια βγαίνει έξω και βγάζει εκτός όλα τα μέλη της Ministry, σώζοντας την κόρη του προέδρου. Μάλιστα, για να τον ευχαριστήσει, ο McMahon, βάζει τον γιο του, τον Shane, ο οποίος έχει τα προβλήματα του με τον Taker, ως special guest referee στο Title Match του στο Over The Edge, αλλά σε μια ανατροπή των γεγονότων, ο Undertaker, με την βοήθεια του Shane McMahon, κερδίζει τον Austin και γίνεται ο πρωταθλητής της Ministry. O Shane μάλιστα φέρνει και τα μέλη της Corporation, συμπεριλαμβανομένου και των Chyna και Triple H, στην Ministry, διαμορφώνοντας έτσι την Corporated Ministry.

O Vince δεν αντέχει άλλο. Έχει χάσει το WWF Championship στην σκοτεινή πλευρά, ο ίδιος ο γιος του τον έχει προδώσει και έχει συμβάλλει στην απαγωγή και την παραλίγο θυσία της αδερφής του, Stephanie. Απαιτεί όπως και δήποτε να αποκαλυφθεί αυτή η Higher Power που μολονότι δεν έχει εμφανιστεί ποτέ, έχει κάνει κόλαση την ζωή του ίδιου και των υπόλοιπων WWF superstars. O Undertaker λέει πως η Higher Power θα κάνει την αποκάλυψη της στο RAW της 7ης Ιουνίου. Όλα ετοιμάζονται. Η Corporated Ministry βρίσκεται στο ring και η Higher Power είναι μαζί.

Σιγά σιγά ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί. Τόσο καιρό περιμένουμε να μάθουμε ποια σκοτεινή δύναμη ποιου ατόμου παρακινεί τον Undertaker να κάνει όλα όσα έκανε. Αυτό ήταν το Rewind. Καλώς ήρθατε σε μια στιγμή της ιστορίας.

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη