RH Rewind: Η πρώτη ευκαιρία του Chris Jericho για το WWE Championship


Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα λοιπόν να σας καλωσορίσω στην ολοκαίνουργια στήλη που θα βρίσκεται στο Ringside House, όχι τόσο συχνά όσο οι υπόλοιπες, αφού λόγω του στρατού που επέρχεται, θα είμαι απασχολημένος να φροντίζω να κοιμάστε με τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά. Ωστόσο, λόγω των σημερινών γενεθλίων μου και με τις ευλογίες και των υπολοίπων παιδιών του Ringside House, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω το RH Rewind, την στήλη, όπου θα πηγαίνουμε σε μια στιγμή πίσω στο παρελθόν και θα βλέπουμε τα πρόσωπα αλλά και τις καταστάσεις στις οποίες βρίσκονται και τι μας οδηγεί σε αυτήν την ιστορική ή μη ιστορική στιγμή wrestling που θα δούμε. 

Η ΣΤΗΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ YOUTUBE ΚΑΝΑΛΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ SB NATION


17 Απριλίου του 2000. Ο Chris Jericho, ένας νεαρός τότε superstar, ο οποίος είχε κάνει το ντεμπούτο του στο WWF τότε, το 1999, παίρνει την πρώτη του ευκαιρία για το WWF Championship, απέναντι στον τότε πρωταθλητή Triple H, ο οποίος έχει στο πλευρό του την γυναίκα του Stephanie McMahon. O Earl Hebner είναι ο διαιτητής του αγώνα, ενώ αυτή η ευκαιρία διαδραματίζεται στο Monday Night RAW. O Jericho πρόκειται να κάνει ένα Lionsault πάνω στον πρωταθλητή και να κάνει το cover. Τι συμβαίνει; Πως φτάσαμε ως εδώ; Ήρθε η ώρα να κάνουμε Rewind. 

CHRIS JERICHO


Πρώτα, ας πιάσουμε στο στόμα μας τον Ayatollah of Rock n'Rolla. O Christopher Irvine, για πολλούς στα indie circuits είναι ένας βετεράνος, ο οποίος μετά το πέρασμα του από το Μεξικό και το ECW, έχει μάθει τι πάει να πει σκληρή δουλειά και θέληση για κάτι παραπάνω. Για αυτές του, τις προσπάθειες, ο Jericho το 1996 υπέγραψε συμβόλαιο με το World Championship Wrestling. Γρήγορα, ωστόσο εκεί κατάλαβε ότι οι ευκαιρίες δεν θα ήταν τόσο συχνές, όσο ήταν στο ECW. Γιατί εκεί είχε να κάνει με το παιχνίδι της πολιτικής. Το WCW, διευθυνόταν από τον Eric Bischoff. O Bischoff είχε υπογράψει σε μεγάλα εγγυημένα συμβόλαια με λιγότερες εμφανίσεις, σημαντικούς βετεράνους αστέρες της wrestling βιομηχανίας, όπως ο Hulk Hogan, o Randy Savage, o Roddy Piper, o Ric Flair, o Kevin Nash & o Scott Hall. Και αυτά τα άτομα είχαν μεγάλη επιρροή στα παρασκήνια και στο booking των πραγμάτων. 

Και ανάμεσα τους, μεγάλο θύμα, αποτέλεσε ο Chris Jericho, ο οποίος βρέθηκε στην αρχή στο πολύ χαμηλό πάτωμα του mid-card, αφού δεν του επιτρεπόταν χρόνος για να μιλήσει, για να δοθεί έμφαση στο heel group και το πιο cool group της εταιρείας εκείνη την εποχή, την NWO. O Jericho ωστόσο, πίεσε καταστάσεις και κατέληξε να γίνει ένας από τους πιο καυτούς heels του WCW. Οι κόντρες του με τους Rey Mysterio Jr & Dean Malenko ήταν πολύ γνωστές στο κοινό και έβγαλαν κάποια από τα καλύτερα cruiserweight και τεχνικά ματς που έχουμε παρακολουθήσει. Ωστόσο, στο WCW, οι πολιτικές ακόμα επηρέαζαν τα παρασκήνια και έτσι, όταν ο Jericho, πρότεινε ως καυτός heel, να αντιμετωπίσει σε αγώνα τίτλου τον Goldberg, οι Hogan, Goldberg & Bischoff, αρνήθηκαν, μολονότι ο Y2J ήταν ένας από τους καλύτερους αστέρες που διέθετε το WCW, σε μια περίοδο όπου το WWF τους κέρδιζε σημαντικά σε ratings και θα πουλούσε πάρα πολύ αυτό το ματς. 

Έτσι λοιπόν, ο Jericho ήρθε σε συμφωνία με τον Vince McMahon και έκανε το ντεμπούτο του στο WWF τον Αύγουστο του 1999, όταν και διέκοψε σε promo έναν από τους καλύτερους στο μικρόφωνο όλων των εποχών, τον The Rock. Ο Jericho στάθηκε επάξια δίπλα στον The Great One και γρήγορα έκανε το ντεμπούτο του ως heel. Ωστόσο, λίγο η κόντρα των WWF superstars με αυτούς που ερχόταν από την αντίπαλη εταιρεία και λίγο το ότι ο Jericho δεν είχε βρει ακόμα τα πατήματα του, έκαναν τους πρώτους μήνες δύσκολους για τον Y2J. Πλέον, ο Jericho κατάλαβε γρήγορα ότι βρισκόταν σε διαφορετικό περιβάλλον. Σε ένα περιβάλλον όπου η εμπειρία του σε άλλες εταιρείες, έπαιζε μηδενικό ρόλο. Σταδιακά, όμως ο Jericho βρήκε τα πατήματα του και σύντομα, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο καυτούς faces που είχε το WWE. Εξ'ού και η ευκαιρία που έχει πάρει για το WWE Championship. Αλλά δεν υπάρχουν μόνο αυτοί σε αυτό το ματς. Ας δούμε τον αντίπαλο του.

TRIPLE H



O Triple H είναι ο πρωταθλητής του WWE εκείνη την περίοδο, όντας ίσως ο καλύτερος heel που έχει η εταιρεία. Ο Stone Cold Steve Austin, αναρρώνει ακόμα από την επέμβαση του στο λαιμό και πέρα από τον The Rock, o Triple H είναι ο μεγάλος αστέρας της εταιρείας. Η αλήθεια είναι πως ο χαρακτήρας που έχει ο Paul Levesque, έχει εξελιχθεί πάρα πολύ. Ο HHH έκανε το ντεμπούτο του το 1995 στο WWE, όταν ακόμα οι χαρακτήρες "καρτούν" έχουν ακόμα πέραση. Ο Triple H, έχει τότε το ringname Hunter Hearst Helmsley και υποδύεται έναν λόρδο, που έχει αριστοκρατικό αίμα και έχει ως σκοπό τους τίτλους.

Σταδιακά, με την προσθήκη του Shawn Michaels & της τότε, φιλενάδας του, στην αληθινή ζωή, Chyna, o Triple H γίνεται μέλος της D-Generation X και ο χαρακτήρας του, δεν έχει πλέον αυτά τα χαρακτηριστικά. Η δημοτικότητα του αυξάνεται στα ύψη και αφού πέρασε κάποιες δυσκολίες, λόγω του περίφημου Curtain Call και με την φυγή του Shawn Michaels, σύντομα ο Triple H γίνεται ο αρχηγός του group και με την προσθήκη κάποιων μελών, η δημοτικότητα του ίδιου και της D-X φθάνει στα ύψη. Εκείνη την περίοδο, ο Helmsley, γύρω στο 1999 γίνεται heel, αφού παρατάει την D-Generation X και γίνεται απλό μέλος της Corporation.

Και αν σαν face ήταν καλός, σαν heel ήταν έτι καλύτερος. Με την προσθήκη ενός μικροφώνου, ο Triple H γρήγορα άλλαξε look, πήρε κάποιους μύες και γρήγορα μπήκε στην συζήτηση να γίνει ο επόμενος μεγάλος πρωταθλητής του WWF, πράγμα που το κατάφερε μέχρι εκείνη την στιγμή τουλάχιστον τρεις φορές. Το μεγάλο ατού που τον έκανε ακόμα πιο ασταμάτητο και μισητό σαν heel ήταν η προσθήκη στο πλευρό του της Stephanie McMahon, με την οποία κιόλας, σύναψε σχέση στην πραγματική του ζωή, χωρίζοντας την Chyna. Και μαζί της έχουν δημιουργήσει την McMahon-Helmsley Era, ελέγχοντας όλα όσα γίνονται στο WWE, προκειμένου να κάνουν πιο εύκολη την δική τους ζωή. Ωστόσο εδώ, τα πράγματα έχουν αντιστραφεί. Εδώ ο πρωταθλητής αντιμετωπίζει τον Jericho σε ένα ματς για τον τίτλο του και αυτήν την στιγμή, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον ίδιο. Και ο διαιτητής σε αυτόν τον αγώνα, δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον πρωταθλητή.

EARL HEBNER



O διαιτητής που βρίσκεται σε αυτό το ματς, τυγχάνει να είναι ένας από τους πιο έμπειρους διαιτητές αυτήν την περίοδο στο WWF. Το όνομα αυτού είναι Earl Hebner. O Hebner βρίσκεται στην εταιρεία από το 1988 και έχει μπλεχτεί η αλήθεια είναι σε πολλές controversial αποφάσεις τα τελευταία χρόνια. Η πιο πρόσφατη από αυτές, είναι το Montreal Screwjob, η βραδιά, όπου στο Survivor Series 1997, o Vince McMahon αποφάσισε να πάρει με "στημένο" και άδικο τρόπο τον τίτλο του WWE από τα χέρια του Bret Hart. O Earl ήταν καταλύτης σε αυτό το γεγονός, αφού ήταν ο διαιτητής του ματς του Hart με τον Shawn Michaels και αυτός ο οποίος έκανε το σήμα να χτυπήσει το καμπανάκι την ώρα που ο Bret δεν είχε κάνει καν tap-out στο Sharpshooter που τον είχε κλειδώσει ο HBK.

Αλλά πλέον, οι αποφάσεις αυτές δεν μετράνε. Όλα έχουν ξεχαστεί. Πλέον, ένα νέο storyline έχει ξεκινήσει με τους διαιτητές και τον Triple H, όπου εξαιτίας της βίας του δεύτερου προς αυτούς και κυρίως προς τον Hebner, όλοι οι διαιτητές δεν θέλουν να δουλέψουν σε ματς ξανά. Ο Hunter, είναι επιθετικός, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και δεν λογαριάζει ποιους θα πονέσει ή όχι. Έτσι οι διαιτητές διαμαρτύρονται και ζητούν ίσες ευκαιρίες με τους wrestlers και συμφωνούν να επιστρέψουν, όταν προστίθενται όροι που προϋποθέτουν ότι οι διαιτητές, αν τους προκαλέσουν θα έχουν την ευκαιρία να προστατέψουν τον εαυτό τους. Ένα clause, το οποίο φοβάται ιδιαίτερα ο Triple H, τώρα που ο Comissioner Foley τον έβαλε σε αυτό το ματς με τον Chris Jericho, αφού με τον Hebner έχει και τις πιο άσχημες σχέσεις.

ΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ



Αυτός ο αγώνας εδώ, μολονότι φαίνεται απλός στο μάτι, φαίνεται ότι διακυβεύει πολλά. Από την μία, έχουμε την ευκαιρία για τον Chris Jericho, να αποδείξει ότι μπορεί πέρα από ένας καλός mid-carder να είναι ένα πιθανό μεγάλο πρόσωπο για την εταιρεία. Από την άλλη, έχουμε και την ευκαιρία να δείξουμε από μεριάς WWE, ότι μολονότι ακούγονται φήμες ότι οι WCW guys δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους superstars του WWE, αυτό δεν ισχύει και όλοι μπορούν να τα καταφέρουν σε αυτήν την εταιρεία. Κανείς δεν είναι απίθανο να γίνει ο επόμενος πρωταθλητής, αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να πείσει τον Vince και το κυριότερο, πρέπει να πείσει το κοινό ότι αξίζει αυτήν την θέση.

Όλα είναι έτοιμα λοιπόν. Chris Jericho vs Triple H με τον Earl Hebner ως διαιτητή, στο επεισόδιο του RAW, στις 17 Απριλίου του 2000. Το rewind μας τελείωσε. Ώρα να δούμε τι γίνεται στο ματς. Καλώς ορίσατε σε μια νέα εποχή για το Ringside House. Καλώς ορίσατε σε μια σημαντική στιγμή της ιστορίας του wrestling. 


Δείτε τον αγώνα παρακάτω:

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη