Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το WWE για τον θάνατο του Ivan Koloff


Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, ο θρυλικός Ivan Koloff έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή από καρκίνο του ήπατος σε ηλικία 74 ετών.

Οι άνθρωποι του WWE εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του promotion με την οποία εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του θανόντος.

Ο εκλιπών παλαιστής αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στα ρινγκ του WWE (WWWF τότε), όπου διέπρεψε και έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της βιομηχανίας, κατακτώντας τίτλους και προσφέροντας αλησμόνητες στιγμές στους φίλους του pro wrestling.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του υποδυόταν ένα μοχθηρό heel, σοβιετικής καταγωγής, που σκοπό είχε να ισοπεδώνει οποιονδήποτε Αμερικανό έβρισκε στο διάβα του. Για πολλούς αναλυτές, ήταν ο κορυφαίος ''κακός'' της εποχής, μιας και ο Ψυχρός Πόλεμος βρισκόταν στο απόγειο του.

Η νίκη που κατάφερε να πετύχει στις 18 Ιανουαρίου του 1971 απέναντι στον Bruno Sammartino για το WWWF championship αποτελεί αναμφισβήτητα το κορυφαίο επίτευγμα στην καριέρα του. Ο Sammartino, πριν απολέσει τον τίτλο γνωρίζοντας την ήττα από τον Koloff, ήταν πρωταθλητής για σχεδόν οκτώ ολόκληρα χρόνια, γεγονός που τον καθιστά μέχρι και σήμερα τον μακροβιότερο πρωταθλητή στην ιστορία του pro wrestling.



Για το Ringside House,
Αλέξανδρος Ταβουλάρης
Νεότερη Παλαιότερη