Bellator 172: Νύχτα εκπλήξεων!


Μια αλλοπρόσαλη βραδιά έληξε με θριαμβευτικό τρόπο. Το μεγάλο μπέρδεμα που έγινε με τους συμμετέχοντες, καθώς αρχικά ήταν προγραμματισμένο ο Emelialenko να αντιμετωπίσει τον Mitrione, ακυρώθηκε λόγο ίωσης του δέυτερου και έτσι, το Bellator αναγκάστηκε να αλλάξει την κάρτα. Όπως και έγινε, καθώς στο main event είδαμε τον Patricky Freire, να παίρνει μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Josh Thomson.


Freire vs. Thomson

Όπως προαναφέραμε, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο main event, έφερε τους δύο Lightweights στο προσκύνιο, δίνοντάς τους μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους. Ο Thomson είχε το πλεονέκτημα της"έδρας", καθώς αγωνιζόταν στην πόλη του, αλλά ο"εκρηκτικός" Βραζιλιάνος, δεν πτοήθηκε από τέτοιες λεπτομέρειες. Μετά από έναν ανιαρό πρώτο γύρο, ο Freire κατάφερε στις αρχές του δέυτερου να βρει τον αντίπαλό του σε ευάλωτη θέση, καθώς μια αποτυχημένη απόπερια του Thomson για takedown, είχε ως αποτέλεσμα για τον ίδιο να βρεθεί απέναντι στις γροθιές του αντιπάλου του.



Kongo vs. Thompson

Στο co-main event, είδαμε μια "παράσταση" από τον βετεράνο Kongo, ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, υπήρξε καλύτερος του Thompson. Η μάχη δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκηνίσεις, καθώς και ο ίδιος ο Thompson είχε καταλάβει την ανωτερότητα του αντιπάλου του και δεν προτίμησε να μη φέρει τον εαυτό του στο όριο, φοβούμενος μάλλον κάποιο ΚΟ. Έτσι, με αργό ρυθμό, ο αγώνας ήρθε στο τέλος, με τον Kongo να φέυγει νικητής και απόφαση και τον Thompson... ευχαριστημένο που γλύτωσε τα χειρότερα.


Tokov vs. France

Ο πρώτος γύρος άνηκε ξεκάθαρα στον France, καθώς κατάφερε να εκτελέσει πετυχημένα τρεις λαβές, κρατώντας τον Tokov μονίμως σε άμυνα. Παρ' όλα αυτά, τα πράγματα άλλαξαν άρδην στο δεύτερο γύρο, καθώς ο Ρώσος, έπειτα από ένα timeout που έγινε λόγο μιας κλωτσιάς στα"χαμηλά" του Tokov προς τον France, "έβγαλε" μια σειρά από γροθιές, αναγκάζοντας το διαιτητή να δώσει το ΤΚΟ υπέρ του Tokov.


Arteaga vs. Mayo

Οι δύο μαχήτριες έδωσαν έναν αρκετά σκληρό αγώνα, με το αποτελέσμα όμως να μην ικανοποιεί πλήρως. Έλλειψη καθαρής τακτικής και all-out επίθεση ήταν το χαρακτηριστικό και των δύο. Ένα μεγάλο αιμάτωμα στο μάτι της Mayo ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα, καθώς ο γιατρός υπέδειξε τη διακοπή του αγώνα με ΤΚΟ υπέρ της Arteaga, κρίνοντας την Mayo ανίκανη να συνεχίσει, παρά την έντονη αντίδραση της ίδιας της Mayo.


Alonso vs. Koscheck

O αγώνας αυτός ήταν το ντεμπούτο του Koscheck στο Bellator. Ο βετεράνος, ο οποίος έδωσε τον πρώτο του αγώνα μετά τις 21 Μαρτίου του 2015, φάνηκε"αδιάβαστος" απέναντι στον Βραζιλιάνο. Μια ευθεία γροθιά στο πρόσωπο και ένα uppercut στο σαγόνι ήταν αρκετά για να βγάλουν τον Koscheck εκτός μάχης. Ο Βραζιλιάνος στο λόγο του μετά τον αγώνα, άφησε ένα υπέροχο μήνυμα για την ΜΜΑ κοινότητα και όχι μόνο, δείχνοντας πως παρά τη σκληρή φύση του αθλήματος, το πνευματικό επίπεδο κάποιων ανθρώπων που αγαπάνε το ΜΜΑ μπορεί να είναι υψηλότατο: "Νιώθω φανταστικά όταν αγωνίζομαι. Ο κόσμος είναι γεμάτος μίσος, πρέπει όλοι να αγαπιόμαστε. Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι. Αγάπη και Ειρήνη σε όλους σας".




Τα αποτελέσματα του Bellator 172:


Fight Card:
  • O Patricky Freire κέρδισε τον Josh Thomson με ΚΟ στα 0:40 του δεύτερου γύρου
  • Ο Cheick Kongo κέρδισε τον Oli Thompson με ομόφωνη απόφαση(30-25, 30-26, 30-25)
  • Ο Anatoly Tokov κέρδισε τον Fransisco France με ΤΚΟ στα 2:24 του δεύτερου γύρου
  • Η Veta Arteaga κέρδισε την Brooke Mayo με TKO στα 4:04 του τρίτου γύρου
  • Ο Mauricio Alonso κέρδισε τον Josh Koscheck με TKO στα 4:42 του πρώτου γύρου


Preliminary Card:
  • Ο Nikko Jackson κέρδισε τον Cesar Gonzalez με ομόφωνη απόφαση(29-28, 30-27, 30-27)
  • Ο JJ Okanovich κέρδισε τον Zach Andrews με submission στα 2:26 του δεύτερου γύρου
  • Ο Justin Tenedora κέρδισε τον Roque Reyes με submission στα 4:59 του δεύτερου γύρου
  • Ο James Terry κέρδισε τον JC Llamas με τεχνική απόφαση στα 0:37 του τρίτου γύρου(30-27, 30-27, 30-27)
  • Ο Gaston Bolanos κέρδισε τον Abner Perez με ΤΚΟ στα 4:53 του πρώτου γύρου
  • Οι Martin Sano και Diego Herzog αναδείχθηκαν ισόπαλοι με πλειοψηφία (28-28, 28-28, 27-28)



Για το Ringside House,
Γιώργος Γκίκας
Νεότερη Παλαιότερη