Battleground Review 2016: Στο έλεος του Draft


Ο Δημήτρης Μαργώνης κάνει το review του ετήσιου, ''συμπληρωματικού'' Battleground.

Ως ένα συμπληρωματικό show θα θυμόμαστε το WWE Battleground, αν το θυμόμαστε. Το show ήταν ένα από τα λιγότερο σημαντικά των τελευταίων ετών, με κανέναν τίτλο να αλλάζει κάτοχο και τους περισσότερους διεκδικητές να μην μπορούν να τους επαναδιεκδικήσουν. Ακόμη και οι Seth Rollins και Roman Reigns, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ξανά τον Dean Ambrose, καθώς ανήκουν πλέον σε διαφορετικά brands. Ας δούμε πως εξελίχθηκε η βραδιά, παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή.

The Breezango def. The Usos

Ξεκινάμε με το ματς που έλαβε μέρος στο Kickoff. Η ομάδα των Tyler Breeze και Fandango χρειαζόταν και πήρε την νίκη απέναντι στους πρώην Tag Team Champions. Οι Usos δεν έχουν κάποια κατεύθυνση αυτή τη στιγμή, και γιουχαρίστικαν από το κοινό του Verizon Center, ενώ οι αντίπαλοι χρειάζονταν τη νίκη για να εδραιώσουν την ομάδα τους. Ο Tyler Breeze σκόραρε το pinfall για την ομάδα του, με ένα modified inside cradle, μπλοκάροντας το splash του αντιπάλου.

Sasha Banks and Bayley def. Charlotte and Dana Brooke

Επιτέλους συνέβη. Η Bayley πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο της στα ring του WWE, ως η μυστική παρτενέρ της Sasha Banks. Αναμφίβολα μία από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς, με ένα τεράστιο pop για την πρώην NXT Champion. Η Bayley βοήθησε τη Sasha Banks να νικήσει τις αντιπάλους της, και η Sasha Banks υπέταξε την Women's Champion με το Bank Statement. Μη χαίρεστε όμως! Σύμφωνα με το WWE, η Βayley θα επιστρέψει στο NXT για να συνεχίσει την κόντρα της με την Asuka. Ας ελπίσουμε η Sasha να κερδίσει τον τίτλο στο Summerslam, γιατί η Division θέλει μία αλλαγή.

The Wyatt Family def. The New Day

Ήταν τόσο προφανές ότι η Wyatt Family θα κέρδιζε. Υπήρχε ένας λόγος που οι Tag Team Championships δεν ήταν on the line, και το WWE μας είχε προετοιμάσει για αυτό. Ο Bray Wyatt πήρε τη νίκη με το Sister Abigail στον Χavier Woods. Άλλη μια κόντρα που δεν έχει μέλλον λόγω του Draft (Η New Day στο Raw, όπως και ο Braun Strowman - Οι Bray Wyatt και Erick Rowan στο SmackDown). Kρίμα το χτίσιμο του τελευταίου μήνα. Καλύτερη στιγμή του ματς το ξέσπασμα του Xavier Woods.

Rusev (c) def Zack Ryder (US Title Match)

Άλλη μία αναμέτρηση χαμένη στο έλεος του Draft. Συμπληρωματικό ματς στην κάρτα, ο Zack Ryder φάνηκε ανταγωνιστικός σε κάποια σημεία της αναμέτρησης, αλλά ο Rusev πήρε τη νίκη με το Accolade. Α και ο Mojo Rawley ντεμπούταρε, με σαφή ένδειξη ότι οι Hype Bros ξανασχηματίζονται στο Smackdown. Ώρα για νέους διεκδικητές για τον Bulgarian Brute.

Sami Zayn def. Kevin Owens

Απλά δεν χορταίνεις να τους βλέπεις. ''This is Awesome'' και ''Fight Forever'' chants κατέκλυσαν το Verizon Center, καθώς δύο ορκισμένοι εχθροί μας παρέδωσαν ένα ματς 5 αστέρων. Τι περιμένατε άλλωστε; Οι δύο wrestlers αντάλλαξαν κινήσεις και finishers, με τον Sami Zayn να σκοράρει το pinfall με δύο συνεχόμενες helluva kicks. Μοναδική ανησυχητική στιγμή το botch του Sami Zayn στο Asai Moonsault από το Top Ring Rope, έδειξε να πονάει στον ώμο του, ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό. O ΚΟ κέρδισε στο Payback, ο Sami Zayn στο Battleground, λένε ότι είναι η τελευταία μάχη που θα δώσουν, όμως το σκορ είναι 1-1 και το Summerslam πλησιάζει. Ίδωμεν..

Natalya def. Becky Lynch

Φίλε, το WWE δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει με την Becky Lynch αυτές τις μέρες. Την Τρίτη περιγράφεται από τον Daniel Bryan ως η καλύτερη γυναίκα wrestler του ρόστερ, την Κυριακή υποτάσσεται στο Sharpshooter της Natalya. Ξέρω πως η Natalya θέλει να καθιερωθεί σαν heel, όμως αυτός δεν ήταν ο σωστός τρόπος. Ένα roll - up με την βοήθεια των σχοινιών θα ήταν περισσότερο ικανοποιητικό. Ελπίζουμε η Becky Lynch να μπορέσει να αντεπιτεθεί.

The Miz (c) vs. Darren Young Ended In Double DQ ( Intercontinental Title Match)

Το WWE ήταν αναποφάσιστο στο συγκεκριμένο ματς. Όμως δεν γίνεται να τελειώσεις ένα ματς για τη ζώνη με τέτοιο τρόπο. Α και για ποιον λόγο αποβλήθηκε ο Darren Young; Πλέον ο Darren Young ανήκει στο Raw και ο Miz στο SmackDown, δεν μπορούν να ξανααναμετρηθούν, όμως το WWE μοιάζει να έχει κάτι στο νου του. Ή απλά δεν το νοιάζει το συγκεκριμένο storyline. Make Darren Young Great Again...

John Cena, Enzo Amore and Big Cass def. AJ Styles and The Club

Χτίσιμο για το AJ Styles vs John Cena για το Summerslam. Top Rope Attitude Adjustment στον AJ και Cena Wins. Πλέον οι Enzo Amore και Big Cass μπορούν να συνεχίσουν την κόντρα τους με τους Luke Gallows και Karl Anderson, και οι Styles και Cena την δική τους. Η δράση ήταν συναρπαστική, με πολλές ωραίες κινήσεις και συνεργασίες, ενώ πριν το ματς η τριάδα των νικητών ψυχαγώγησε το κοινό της Washington. Enzo Amore is $..

The Highlight Reel with Chris Jericho - Special Guest: Randy Orton

The Viper is Back for SummerSlam. Σε ένα promo μεγαλύτερο των 10 λεπτών, ο Randy Orton επεσήμανε πως ο λόγος που πρέπει να νικήσει τον Lesnar, είναι μια ευκαιρία να αποδείξει πως επιστρέφει δυνατός μετά από ένα χρόνο απουσίας, και κανείς δεν θα έδινε σημασία αν νικούσε τον Fandango (o oποίος είχε νικήσει τον Chris Jericho σε παλαιότερη WrestleMania). Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση και ο Randy Orton χτύπησε με το γνωστό του RKO. Ας δούμε πως θα εξελιχθεί το συγκεκριμένο feud μιας και ο Brock Lesnar είναι στο RAW και ο Randy Orton στο SmackDown.

Dean Ambrose (c) def. Seth Rollins and Roman Reigns (WWE Championship Match)

Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε τον Dean Ambrose, το WWE Championship πρέπει να επιστρέψει στο RAW, πολύ απλά γιατί υπάρχουν περισσότεροι διεκδικητές. Κανείς δεν θέλει να δει τον Ambrose να χάνει τη ζώνη από τον Cena, ή τον Orton. Ας ελπίσουμε πως αν η ζώνη παραμείνει στο Blue Brand, να διεκδικηθεί από τους Bray Wyatt και AJ Styles. Δεν υπάρχει βάθος στο ρόστερ του SD, και είναι εμφανές. Κατά τα άλλα, ο Roman Reigns επέστρεψε με πολλά boos (και παραπανίσια κιλά), το ματς ήταν καλό από τεχνική άποψη, και δεν υπήρχε κάποιος λόγος οι General Managers να είναι δίπλα στο ring. Παράλληλα  κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, είδαμε τα ρόστερ των δύο brand να παρακολουθούν το ματς με αγωνία, κάτι που ανέδειξε την σημασία του Main Event αλλά και το prestige του WWE Championship. 

Το τοπίο είναι θολό και το Draft αναμένεται να φέρει εξελίξεις. Το Battleground 2016 δεν προσέφερε πολλές συγκινήσεις, και αναμένουμε ένα πιο ''σοκαριστικό'' SummerSlam.



για το Ringside House,
Δημήτρης Μαργώνης
Νεότερη Παλαιότερη