Παρασκηνιακά νέα για την κατάσταση που επικρατεί στο WWE


Πρόσφατα, σε ένα wrestling podcast, είχαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν την περίοδο το WWE, παρασκηνιακώς. Ένας ανώνυμος caller, ο οποίος είναι φίλος τριών WWE writers, ανέφερε κάποιες σημαντικές πληροφορίες που περιλαμβάνουν superstars, τον Vince McMahon, τον Triple H και πολλούς άλλους. 

- Αρχικά, ανέφερε ότι ο Triple H έχει μεγάλο θέμα, ως προς την κατεύθυνση που παίρνει η εταιρεία, με τον Vince McMahon. Ο πιο εκνευρισμένος άνθρωπος τις τελευταίες εβδομάδες στα shows είναι ο Triple H, ο οποίος παίρνει τα νεότερα ταλέντα (κυρίως τα "παιδιά" του από το NXT) και τα παρηγορεί, λέγοντας τους πως θα έρθει σύντομα η ώρα τους και να κάνουν υπομονή. 

- Στην συνέχεια, είπε πως ο Vince δεν ακούει κανέναν από το creative team και δεν παρακολουθεί πραγματικά τι θέλει ο κόσμος έξω. Έχει ακόμα το σκεπτικό της entertainment business, παρακολουθεί πράγματα που σχετίζονται μόνο με το WWE και γυμνάζεται, χωρίς να ενδιαφέρεται να δει τι θα συμβεί στο NXT (το οποίο είναι αποκλειστικά ευθύνη του Triple H). Καθημερινά, του παρουσιάζονται διαφορετικές και νέες ιδέες για νέα ταλέντα, αλλά εκείνος τις απορρίπτει και κάνει αυτό που εκείνος θέλει, με τους δικούς του παλαιστές. 

- Οι ιδέες των writers, όσες βέβαια καταφέρνουν και περνάνε από τον έλεγχο του Vince, σταδιακά μέσα σε 1-2 εβδομάδες, ο πρόεδρος τις βαριέται με αποτέλεσμα να μην τις χρησιμοποιεί, όπως για παράδειγμα τον Mojo Rawley, αλλά και τον EC3, που αρχικώς, προοριζόταν για heel αντίπαλος του Finn Balor μετά την Mania. Οι writers λένε ότι πληρώνονται καλά και είναι μια δουλειά που, υπό κανονικές συνθήκες, είναι ονειρική. Ωστόσο πολλοί, εξαιτίας του περιορισμού της ελευθερίας στο γράψιμο και λόγω του τοξικού περιβάλλοντος, αφού πολλοί superstars είναι δυσαρεστημένοι, σκέφτονται πολύ σοβαρά να παραιτηθούν ή φοβούνται πως άμα δεν ικανοποιήσουν το αφεντικό, θα τους απολύσει. Οι superstars προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγούν εκτός συμβολαίου και όλοι προσπαθούν να ακολουθήσουν τον δρόμο του Ambrose. O EC3 και ο Harper είναι τα πιο πρόσφατα παραδείγματα.

- Ο κανόνας Wild Card δεν ήταν στο σεναριογραφικό πλάνο του RAW μέχρι και το απόγευμα λίγες ώρες, πριν ξεκινήσει το show. Επίσης, το Superstar Shake-Up είχε προγραμματιστεί το πως θα γίνει, εδώ και μήνες, αλλά ο Vince τελευταία στιγμή, αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα, όπως του άρεσαν. Το όνομα "Viking Experience" ήταν ιδέα του Vince, μόνο και μόνο, επειδή φοβήθηκε μήπως το ευρύ κοινό δεν ήξερε τους War-Raiders, κάτι που προξένησε ένα μικρό shouting match ανάμεσα στον Triple H & τον Vince. To storyline Usos-Revival έχει πάρει αυτήν την τροπή, μόνο και μόνο επειδή ο Mr McMahon το βρίσκει edgy & αστείο. 

- Οι Shane McMahon, Stephanie McMahon & Triple H (όταν είναι ήρεμος) έχουν προσπαθήσει να μιλήσουν στον Vince, να αφήσει την εταιρεία σε αυτούς και να απολαύσει τους "καρπούς της πολύχρονης προσπάθειας του", αλλά εκείνος αρνείται κατηγορηματικά. Ο Bruce Prichard, έχει προσπαθήσει επίσης, να μιλήσει στο Vince, αλλά ο λόγος του δεν περνάει στο Board of Directors. 


- Τα promo του Sami Zayn δεν είναι δικής του επιλογής, αλλά του Vince, προκειμένου να επιτεθεί φραστικά εμμέσως στο WWE Universe. Σε αντίθεση με τον Sami, ο χαρακτήρας και τα segments του Firefly Fun House, είναι όλα δημιουργίες του Bray Wyatt, ο οποίος είναι, σύμφωνα με τον caller, ένας από τους πιο έξυπνους, από τους πιο καλοσυνάτους και από τους πιο ήρεμους ανθρώπους αυτήν την περίοδο στα παρασκήνια, μαζί με τον Seth Rollins, που προσπαθεί να ηρεμεί τους υπόλοιπους. 

- Η Dana Brooke είναι μία από τις πιο "hard workers" στο WWE, αφού πηγαίνει κάθε ημέρα στο Performance Center, πάντα εμφανίζεται νωρίς-νωρίς πριν τα show, για να βοηθάει το ring-crew με το στήσιμο του show και προπονείται έπειτα για να βελτιωθεί στο ring skill της. Το creative εδώ και καιρό προσπαθούσε να κάνει κάτι μαζί της, αλλά ο Vince δεν ήθελε να ακούσει τίποτα. Επίσης, υπάρχει έντονο μίσος με τον Luke Harper και τον Vince McMahon εδώ και καιρό τώρα, αφού ο δεύτερος θεωρούσε ότι ο Harper έπρεπε να μην βρίσκεται καν στο mid-card και απλά επέλεγε να μισεί οτιδήποτε και αν ο πρώην Intercontinental Champion έκανε.




- Ο Andrade πήγε στο γραφείο του Vince, ζητώντας του ένα χαρακτηριστικό push, λέγοντας ότι έχει δείξει το ταλέντο που διαθέτει, με τον Vince να απαντάει "Μάθε Αγγλικά πρώτα και μετά". Την ημέρα που παραιτήθηκε, ο Neville, είχε ένα έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Vince McMahon και μάλιστα πήγε να πιαστεί στα χέρια με το "αφεντικό". Οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν καίρια και αυτή ήταν η τελευταία φορά που είδαν στα παρασκήνια τον Neville. Παρ'όλα αυτά, μέχρι και σήμερα, ο "King of the Cruiserweights" αποτελεί για τους writers ο πιο εύκολος και ήρεμος παλαιστής, που έχουν δουλέψει ποτέ. Ο Aleister Black δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνιση του στην τηλεόραση, αφού ο Vince δεν ξέρει πως να τον χρησιμοποιήσει. 

- Υπάρχει όρος στην συμφωνία μεταξύ WWE-FOX να μην μπει το Smackdown στο Fox Sports 1, αλλά στο πρώτο FOX με την σκέψη να προστεθεί μια τρίτη ώρα για περισσότερη δράση. Επίσης, το NBC και το FOX θέλουν κορυφαίους superstars στο "μπλε brand". Υπάρχουν συνολικά 37 writers και για τα δύο show πλέον. Ο Vince έχει το τελευταίο λόγο και στα δύο show. Σύμφωνα με τον caller "Είναι κρίμα να επικρατεί όλη αυτή η κατάσταση μόνο και μόνο, εξαιτίας ενός ανθρώπου, που δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι η επιχείρηση έχει αλλάξει". 



για το Ringside House, 
Γιώργος Ναστούλης. 
Νεότερη Παλαιότερη