RAW 06/05/2019: O "Wild Card Rule" άλλαξε για τα καλά το πεδίο!


Είχαμε καιρό που σας λέγαμε ότι τα ratings του Monday Night RAW δεν βρίσκονταν σε καλό επίπεδο και οι McMahons έψαχναν να βρουν μια λύση για να αναζωπυρωθεί για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον των fans. Και από ότι φαίνεται, η λύση αυτή ήρθε στον "Wild Card" κανόνα, ο οποίος άλλαξε ριζικά το πεδίο των δύο brands και έφερε ένα show, που αν και το κοινό ήταν "μέσα στην φάση" και μερικά πράγματα, δεν ήταν "κλισέ", ίσως να μιλάγαμε για ένα καλό RAW μετά από πολύ καιρό. 

Ας δούμε όμως τι έγινε αναλυτικότερα στο RAW αυτής της Δευτέρας.
- Το show άνοιξε με τον Mr McMahon να μας λέει ότι δεν θα ξεχάσουμε αυτό το RAW. O Roman Reigns στην συνέχεια έκανε την είσοδο του, παρ'όλο που ανήκει στο δυναμικό του Smackdown Live, λέγοντας πως το RAW τον χρειάζεται περισσότερο, ειδικότερα όταν οι McMahons έχουν κάνει λάθη με την διαχείριση του show. O Daniel Bryan, ίσως στο μεγαλύτερο pop της βραδιάς, έκανε την επιστροφή του, λέγοντας πως έλειπε, κάνοντας διαλογισμό, προσπαθώντας να βρει εξηγήσεις για την ήττα του από τον Kofi Kingston στην Wrestlemania. O Kofi Kingston βγήκε και φρόντισε να ανανεώσει την κόντρα του με τον Bryan. O McMahon τότε ήρθε με την ιδέα του Wild Card κανόνα, όπου στην ουσία πρόκειται για έναν κανόνα όπου, τρεις παλαιστές από το Smackdown θα μπορούν να εμφανίζονται στο RAW και αντίστροφα.


Ο Drew McIntyre έκανε την είσοδο του στην συνέχεια και με την σειρά του πίκαρε τον Roman Regins και έτσι οδηγηθήκαμε στην δημιουργία δύο ματς για την βραδιά. Drew McIntyre vs Roman Reigns & Daniel Bryan vs Kofi Kingston σε έναν επαναληπτικό κανόνα για το WWE Championship. Το πρώτο ματς της βραδιάς το μάθαμε λίγο μετά, αφού AJ Styles & Seth Rollins συνέχισαν να διακόπτουν τον πρόεδρο του WWE και φρόντισαν να πετάξουν πολλές μπηχτές μεταξύ τους. Ο Vince λοιπόν αποφάσισε να τους κάνει ομάδα και να αντιμετωπίσουν τους Bobby Lashley & Baron Corbin. 

- Το πρώτο ματς λοιπόν ήταν το tag team match που δημιουργήθηκε από τον Vince, το οποίο κέρδισαν οι Corbin & Lashley, αφού ο AJ Styles χτύπησε το Phenomenal Forearm στον Seth Rollins, κάτι που δεν έδειχνε να τον ένοιαζε και ιδιαίτερα. Ο Corbin έκανε ακολούθως το End of Days στον Universal Champion και έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Μετά το ματς, ο Rollins στα παρασκήνια, υποσχέθηκε ότι θα σπάσει τα μούτρα του Phenomenal One.


- To WWE αποφάσισε να αναζωπυρώσει μια κόντρα, που πραγματικά κανείς μας δεν είχε την ανάγκη. Sami Zayn & Braun Strowman διασταυρώθηκαν ξανά. Ο Zayn βγήκε στο ring για να κάνει άλλο ένα promo κατά του WWE Universe (που είναι ωραία promo, αλλά αλήθεια κούρασε το πράγμα) μέχρι που ο Strowman εμφανίστηκε και αφού κυνήγησε σε όλη την Arena τον Sami, αποφάσισε να κάνει το πιο λογικό πράγμα στο κόσμο. Να τον πετάξει σε έναν κάδο απορριμάτων, πράγμα το οποίο και έκανε. Εν τω μεταξύ, ενώ γίνονται όλα αυτά, ο Miz έχει το δικό του κυνηγητό με τον Shane McMahon, τον οποίο περιμένει να βαρέσει στο parking lot. Ένα μεγάλο μπέρδεμα γενικά. 

- Ενώ συνέβαινε η δράση με τον Strowman & τον Zayn, οι Lucha House Party κέρδισαν στο άνετο, σε πολύ λιγότερο από 1 λεπτό, τρεις "τοπικούς παλαιστές". Στην συνέχεια, ο Ricochet αντιμετώπισε τον Robert Roode για το MITB Opportunity του ( πω), αφού ο Roode ένιωσε ότι παρ'όλο που κέρδισε τον "One and Only", το WWE τον παρέλειψε ως επιλογή για το Money In The Bank. Μετά από ένα σχετικά "OK" αγώνα, ο Ricochet κατάφερε να κερδίσει τον Glorious One. Ανακοινώθηκε ότι ο Samoa Joe θα αντιμετωπίσει για το United States Championship, τον Rey Mysterio στο Money In The Bank και είχαμε ένα segment όπου ο Joe απείλησε τον γιο του Rey, τον Dominic, για το τι θα κάνει στον πατέρα του.


- H Lacey Evans στην συνέχεια έκανε την είσοδο της και αντιμετώπισε μια τοπική ανταγωνίστρια, ονόματι Allie Catrina, την οποία και κέρδισε σε τριάντα δευτερόλεπτα. Μάλιστα, σε περίπτωση που η Becky Lynch αποφάσιζε να την διακόψει, είχε φέρει έξω back-up, αφού Natalya, Naomi, Alexa Bliss & Dana Brooke στεκόντουσαν έξω από το ring για να ελέγξουν τον "The Man". Ωστόσο οι προσβολές της Lacey, έκαναν τις γυναίκες να εκνευριστούν και αν αφήσουν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την Becky να βαρέσει την "Sassy Southern Bell". Οι Viking Raiders επίσης, πήραν μια σημαντική νίκη απέναντι στους RAW Tag Team Champions, Curt Hawkins & Zack Ryder, κάτι που σημαίνει πως ίσως σύντομα δούμε νέους πρωταθλητές. 

- Ίσως το καλύτερο segment της βραδιάς στην συνέχεια ακολούθησε με το Firefly Fun House, αφού ο Bray Wyatt μας υποδέχτηκε πάλι σε αυτό το creepy και παράλληλα ενδιαφέρον segment, στο οποίο είδαμε τους χαρακτήρες μας να έχουν ένα ωραίο "pic-nic" με τον Mercy "The Buzzard" να καταβροχθίζει τον Rambling Rabbit αλλά και κάποια παιδιά (τα οποία κοίταζαν με ένα υπνωτισμένο βλέμμα στο κενό, χωρίς κάποια αντίδραση) να είναι η παρέα του Wyatt. Κάθε εβδομάδα γίνεται αυτό που ακριβώς υποψιαζόμασταν. Τα promo γίνονται όλο και πιο διεστραμμένα και περίεργα, ο Wyatt φαίνεται να απολαμβάνει αυτό που κάνει και ίσως ο Bray να είναι το πιο "καυτό πράγμα" σε χαρακτήρα που έχει το WWE αυτήν την περίοδο.

-
Ο Roman Reigns αντιμετώπισε τον Drew McIntyre στην συνέχεια, όπου και ο Roman, έπειτα από έναν hard-hitting αγώνα, κέρδισε με DQ, όταν οι Shane McMahon & Elias, θυμήθηκαν ότι έχουμε και έναν αγώνα στο Money In The Bank να προμοτάρουμε και επιτέθηκαν στον The Big Dog. O Miz πήγε να κάνει το save, κάνοντας τον Shane να ξεφύγει, με τον Awesome One να τον ακολουθεί και εν τέλει να φεύγει στην λιμουζίνα του με τον Elias πάντως, να βοηθάει τον McIntyre στο να εκτελέσει ένα Claymore Kick και να αφήσει ξαπλωτό τον Reigns. Είμαι σίγουρος που δεν έχει τελειώσει τίποτα μεταξύ του Scottish Psychopath και του Roman. 

- Πριν πάμε στο main event, ας πάμε και στην μερίδα του show που ονομάζεται "Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα". Ο Lars Sullivan ήταν πάλι εκεί και βάρεσε τον No Way Jose, ο οποίος τουλάχιστον έκανε μια εμφάνιση στο RAW, για να δικαιολογήσει τον λόγο που τον ανέβασαν πριν έναν χρόνο από το NXT και μετά είχε και ένα staredown με τον Vince, ο οποίος μετά αποφάσισε να ανεβάσει τον αριθμό των superstars που μπορούν να εμφανίζονται στο SD Live στους τέσσερις ( o Elias δεν πιάνεται, συνόδευε τον Shane McMahon). Τέλος οι Usos, έκαναν για άλλη μια φορά ρεζίλι τους Revival, με την κρέμα πλάτης "Ucey Hot", πριν οι "Top Guys" αντιμετωπίσουν τους Karl Anderson & Luke Gallows, με το ματς να μην λαμβάνει εν τέλει καν χώρα.


- Το main event στην συνέχεια ήταν το Kofi Kingston vs Daniel Bryan για το WWE Championship, σε ένα rematch της Wrestlemania 35. Μετά από έναν ωραίο αγώνα, με πολλά nearfalls, o πρωταθλητής, αφού άντεξε ένα LeBell Lock, εκτέλεσε το Trouble In Paradise, κέρδισε τον Bryan και διατήρησε τον τίτλο του και έστειλε τον κόσμο χαρούμενο σπίτι του.

Αποτελέσματα RAW 06/05/2019:

- Οι Baron Corbin & Bobby Lashley κέρδισαν τους Seth Rollins και AJ Styles
- O Ricochet νίκησε τον Robert Roode
- H Lacey Evans κέρδισε την Allie Catrina
- Oι Viking Raiders επικράτησαν των Zack Ryder & Curt Hawkins
- O Roman Reigns κέρδισε τον Drew McIntyre
- Ο Κofi Kingston νίκησε τον Daniel Bryan



για το Ringside House,
Γιώργος Ναστούλης
Νεότερη Παλαιότερη