RAW 07/01/2019: Δεν τα βάζεις με τον Lashley!


Ολοκληρώθηκε το πρώτο κόκκινο επεισόδιο του 2019, με τους WWE Superstars να μπαίνουν σιγά σιγά στους ρυθμούς του Royal Rumble. Όλο το επεισόδιο ήταν αφιερωμένο προς τον "Mean" Gene Okerlund. Ακολουθεί το ρεπορτάζ.


Το επεισόδιο ξεκίνησε με ένα σκληρό brawl μεταξύ Bobby Lashley και Seth Rollins στα backstage. Οι δύο superstars από την ένταση και τον καυγά που είχαν οδηγήθηκαν έξω στην ράμπα του RAW, και κάπου εκεί κατάφεραν να τους χωρίσουν διάφοροι παλαιστές που βρέθηκαν μπροστά την στιγμή της μάχης. Πιθανότατα ο Lashley προσπάθησε να απαντήσει για την επίθεση που δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα.


Η έναρξη του επεισοδίου έγινε από τον John Cena. Ο Cena γνώρισε την μεγάλη αποθέωση του WWE Universe και προχώρησε σε ένα promo. Ο 16-φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε κατευθείαν στο ψητό καλωσορίζοντας το κοινό στον δρόμο της WrestleMania, και δήλωσε την συμμετοχή του στο φετινό Royal Rumble Match.


Εκείνη την στιγμή τον διέκοψε ο Drew McIntyre. Ο "Scottish Psychopath" είπε πως περίμενε αυτή τη στιγμή εδώ και χρόνια, να βρεθεί στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή με τον «κορυφαίο όλων των εποχών» όπως τον χαρακτήρισε, John Cena. Έπειτα του υπενθύμισε για το τι έκανε στους προηγούμενους αντιπάλους του, Kurt Angle και Dolph Ziggler, και του τόνισε πως είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στο WWE και το επόμενο θύμα του είναι ο Cena.


Έπειτα ο Cena του απάντησε λέγοντας πως ακούει τα ίδια πράγματα κάθε εβδομάδα από κάθε WWE Superstar που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ, και ρώτησε τον McIntyre τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό από τους άλλους. Εκείνη τη στιγμή ο McIntyre του είπε ότι θα του δείξει τον αιματηρό τρόπο και οι δυο τους ετοιμάστηκαν για brawl.


Ξαφνικά τους σταμάτησαν οι Lio Rush και Bobby Lashley που ήρθαν από το πίσω μέρος του σταδίου, με τον Rush να αρχίζει να αναλύει για το τι συνέβη νωρίτερα με τον Rollins, και προσπάθησε να ακυρώσει ολόκληρο το σόου φανερά εκνευρισμένος. Τότε ο Seth Rollins ήρθε από πίσω και επιτέθηκε στον Lashley καθώς οι Cena και McIntyre βρισκόντουσαν στο ρινγκ.


Εκείνη τη στιγμή βγήκε και ο Dean Ambrose να βοηθήσει τον Lashley, αλλά τον ανέλαβε ο Cena και ξέσπασε ένα τεράστιο brawl στο ρινγκ. Αυτό έδωσε κίνητρο στον Finn Balor να έρθει στο ρινγκ για να βοηθήσει τους Cena και Rollins, για να ακολουθήσει ένα 6-Man Tag Team Match.


John Cena, Seth Rollins & Finn Balor vs. Drew McIntyre, Dean Ambrose & Bobby Lashley
6-Man Tag Team Match

Να σημειωθεί πως και οι 6 superstars ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στο Royal Rumble Match. Οπότε ήταν ένας αγώνας-τεστ. Όλοι οι superstars που αγωνιζόντουσαν έκαναν τις κλασικές κινήσεις τους, είδαμε από attitude adjustment, spear, έως claymore kick. Νικητές όμως έφυγαν οι babyfaces όταν ο Seth Rollins πέρασε μέσα από curb stomp τον Intercontinental Champion, Dean Ambrose.


Την διαφορά σε όλο τον αγώνα την έκανε φυσικά ο "Architect" προσπαθώντας να αποδείξει στον Triple H την πραγματική του αξία, ο οποίος δεν έκανε καν τον κόπο να τον δει μέσω τηλεόρασης στα backstage, καθώς είχε συζήτηση με την Bayley και την Sasha Banks. Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον Rollins και έσπευσε άμεσα να τον βρει.


Όταν τον βρήκε του πέταξε από τα χέρια το ποτήρι με τον καφέ, και του είπε πως κέρδισε τον Ambrose, και κερδίζει απόψε το Intercontinental Championship. Ο Triple H τον κοίταξε στα ίσια και του είπε: "Θέλεις τον Ambrose; Θα τον έχεις! Αλλά με μία προϋπόθεση... Falls Count Anywhere...". Και έτσι ανακοινώθηκε ένα Falls Count Anywhere Match για το Intercontinental Championship.


Η επιστροφή του Hulk Hogan - Αφιέρωμα στον Okerlund

Ακολούθησαν 10 δευτερόλεπτα σιγής προς τον "Mean" Gene Okerlund, και ο Hulk Hogan έκανε την είσοδό του μέσα σε μεγάλη αποθέωση από το κοινό. Ο WWE Hall of Famer τόνισε πως πρέπει να βγει εκτός χαρακτήρα απόψε, έτσι έβγαλε τα γυαλιά του και μας παρουσίασε ένα βίντεο-αφιέρωμα προς την καριέρα του θρυλικού Okerlund. Έπειτα ο Hogan ανέφερε μερικές υπέροχες στιγμές του παρελθόντος και αποχώρησε από την αρένα. Πανέμορφο αφιέρωμα προς τον Mean Gene!


Bobby Roode & Chad Gable (c) vs. The Revival
Lumberjack Match για τα RAW Tag Team Titles

Γύρω από το ρινγκ βρισκόντουσαν οι Heath Slater & Rhyno, The B-Team, οι Ascension, και οι Lucha House Party, και μάλιστα έκαναν αυτό που ήξεραν. Η κλάση των πρωταθλητών φάνηκε από την αρχή του αγώνα, όπου ήταν όντως οι κυρίαρχοι. Δυνατά spinebusters από Roode, θεαματικά suplexes από Gable, και κάπως έτσι κατάφεραν να πάρουν την νίκη. Μία νίκη η οποία μόνο καθαρή δεν ήταν καθώς ο Scott Dawson την στιγμή που δέχθηκε το roll-up ακουμπούσε στα σχοινιά με το αριστερό του πόδι, όμως ο διαιτητής δεν το είδε και το pinfall μέτρησε καθαρά.


Elias vs. Baron Corbin

Πρώτος εμφανίστηκε ο Elias μαζί με την κιθάρα του. Αφού συστήθηκε στο κοινό και έδειξε το ταλέντο του στην κλασική κιθάρα, ανέφερε μερικά μέρη που έχει επισκεφθεί και ήταν sold-out, καθώς και την αγάπη που δέχεται κάθε εβδομάδα από τον κόσμο. Στην συνέχεια είπε πως αν το 2018 ήταν μια μεγάλη χρονιά για αυτόν, τότε το 2019 θα είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς ανακοίνωσε την συμμετοχή του στο Royal Rumble Match με το κοινό να αντιδράει ευχάριστα.


Ο Baron Corbin το διέκοψε και τόνισε πως αξίζει τον σεβασμό του Elias και τον σεβασμό από το WWE Universe. Το να απαιτείς όμως σεβασμό από κάποιον δεν είναι και ότι καλύτερο, έτσι ο κόσμος αντέδρασε αρνητικά. Κάπου εκεί έγιναν χειρότερα τα πράγματα καθώς ανακοίνωσε πως θα βρίσκεται στο Royal Rumble Match και θα πάει στο main event της WrestleMania 35.


Τελικά μέσα σε όλα ο Baron Corbin κατάφερε να πάρει το αίμα του πίσω μετά από όσα έχουν προηγηθεί κόντρα στον Elias, με ένα end of days. 


Η επιστροφή του Brock Lesnar και του Braun Strowman

Ο Braun Strowman έκανε την επιστροφή του στο επεισόδιο με το WWE Universe να τον υποδέχεται με ζεστές αντιδράσεις. Με το που έπιασε το μικρόφωνο στα χέρια του το πέταξε κατευθείαν κάτω φανερά έτοιμος και φώναξε τον Brock Lesnar να βγει στο ρινγκ να παλέψουν την ίδια στιγμή.


Οι Brock Lesnar & Paul Heyman εμφανίστηκαν μέσω της γιγαντοοθόνης, και ο Heyman προχώρησε σε ένα σύντομο promo μη θέλοντας να κατέβει στο ρινγκ με τον πελάτη του. Ο Strowman τότε προκάλεσε τον Lesnar και τον αποκάλεσε δειλό και πως φοβάται να τα βάλει μαζί του, έτσι ο Universal Champion κατέβηκε στο ρινγκ, έκανε 1 κύκλο, αλλά αποχώρησε δείχνοντας λιγάκι φοβισμένος να επιτεθεί στον "Monster Among Men". Έπειτα ο Braun του είπε ότι στο Royal Rumble ο τίτλος θα αποκτήσει νέο κάτοχο.


Jinder Mahal & Alicia Fox vs. Ember Moon & Apollo Crews

Η Ember Moon με την βοήθεια του Apollo Crews κατάφερε να επικρατήσει της Alicia Fox και του Jinder Mahal, χάρις το τελειωτικό της finisher, eclipse. Δεν είδαμε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά οι δυο τους είχαν καλύτερη χημεία από τον Mahal με την Fox στο ρινγκ.


A Moment of Bliss

Η Alexa Bliss βγήκε στην είσοδο και κάθισε σε μία από τις δύο καρέκλες για να ολοκληρώσει το επεισόδιο του "A Moment of Bliss". Καλεσμένη ήταν η RAW Women's Champion, Ronda Rousey. Αφού ακολούθησε ένα βίντεο-αφιέρωμα στην Ronda, τότε η ίδια έκανε την είσοδό της. 


Η Rowdy μίλησε με όμορφα λόγια για την Sasha Banks, αλλά η Alexa εκνευρίστηκε καθώς πίστευε πως τα όμορφα σχόλια πήγαιναν για αυτή. Ξαφνικά τους σταμάτησε η Nia Jax και είπε πως εφόσον ο Seth Rollins θα πάρει το rematch του απόψε απέναντι στον Ambrose, τότε αξίζει κι εκείνη το δικό της rematch κόντρα στην Ronda Rousey.


Τότε η Sasha Banks ήρθε στην αρένα και είπε πως θα ήταν τιμή της να αντιμετωπίσει την Ronda για το RAW Women's Championship στο άμεσο μέλλον. Η Jax της απάντησε λέγοντας να εξαφανιστεί από μπροστά της γιατί θα της κάνει το πρόσωπο κιμά. Τότε η Banks εκνευρίστηκε και την αποκάλεσε "bitch" και την προκάλεσε σε αγώνα με την νικήτρια να κερδίζει την νούμερο #1 θέση για την υποψήφιο αντίπαλο της Rousey.


Sasha Banks vs. Nia Jax
#1 Contender's Match για το RAW Women's Title

Και ο αγώνας ξεκίνησε. Έξω από το ρινγκ βρισκόταν η Bayley με την μεριά της Sasha Banks, και η Tamina με το μέρος της Nia Jax. Ο αγώνας κράτησε περίπου 10 λεπτά και νικήτρια ήταν η Sasha όταν κλείδωσε με το bank statement την Jax για να κερδίσει την θέση ως υποψήφια αντίπαλος της Ronda Rousey.


Dean Ambrose (c) vs. Seth Rollins
Falls Count Anywhere Match
| Intercontinental Championship |

Από την έναρξη του αγώνα ο Seth Rollins επιτέθηκε στον Dean Ambrose καθώς ο Intercontinental Champion έκανε την είσοδό του στο ρινγκ. Προφανώς και οι δύο superstars οδηγήθηκαν εκτός ρινγκ, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε λόγω του stipulation. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Rollins είχε τον έλεγχο και χτυπούσε τον Ambrose με διάφορα αντικείμενα τριγύρω στα backstage, ενώ ο Ambrose χρησιμοποίησε ακόμη και μια σκάλα, αλλά τίποτα.


Μάλιστα ένα από τα highlights του αγώνα ήταν το bodyslam που δέχθηκε ο Dean επάνω στο announce table. Ενώ ο "Architect" πέρασε μέσα από buckle bomb και έπειτα curb stomp τον "Lunatic Fringe", τη στιγμή που πήγε για το pinfall ο Bobby Lashley τον τράβηξε έξω απ' το ρινγκ και του επιτέθηκε, κοστίζοντας του την ευκαιρία να κερδίσει το IC Championship.


Έτσι μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Rollins, o κάτοχος του τίτλου έκανε το τελικό pinfall και κατάφερε να πάρει την νίκη μιας και δεν υπήρχε κάποιο DQ διότι ο αγώνας ήταν Falls Count Anywhere. Retain για τον Ambrose! Ο "All Mighty" συνέχισε την επίθεσή του περνώντας τον "Architect" μέσα από ένα table. Το show έκλεισε με τον Lashley και τον Lio Rush να πανηγυρίζουν μαζί καθώς το κοινό τους γιουχάρει.


Αποτελέσματα RAW 07/01/2019:

- Οι John Cena, Seth Rollins & Finn Balor νίκησαν τους Dean Ambrose, Drew McIntyre & Bobby Lashley

- Οι Bobby Roode & Chad Gable επικράτησαν των Revival

- Ο Baron Corbin κέρδισε τον Elias

- Οι Apollo Crews & Ember Moon νίκησαν τους Jinder Mahal & Alicia Fox

- Η Sasha Banks κέρδισε την Nia Jax

- Ο Dean Ambrose κέρδισε τον Seth Rollins


Δείτε όλο το επεισόδιο πατώντας "κλικ" εδώ:





για το Ringside House,
Αποστόλης Μάρης
Νεότερη Παλαιότερη