UFC 208: "Ιπτάμενη" Ολλανδέζα!


To UFC 208 μας άφησε αρκετές συγκινήσεις! Η Germaine de Randamie έφερε τα πάνω-κάτω, κερδίζοντας την Holly Holm και κερδίζοντας τον Featherweight τίτλο! Παρ'όλα αυτά, την παράσταση έκλεψε το co-main event, μεταξύ Silva και Brunson. Η νίκη με απόφαση για τον 41-χρονο Silva, έφερε τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου, καθώς όλοι θεωρούσαν σίγουρο νικητή τον Brunson, μετά την πολύ καλή εμφάνισή του στον αγώνα.


Holly Holm vs. Germaine de Randamie

Το main event της βραδιάς επεφύλασσε εκπλήξεις. Η Holm, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή από την νίκη της τον περυσινό Νοέμβρη απέναντι στην Ronda Rousey θα αντιμετώπιζε την"άγνωστη" Randamie για τον Featherweight τίτλο. Κι όμως, η Ολλανδή πήρε την νίκη απέναντι στην Holmes, παρ' όλο που η αντίπαλός της επιχείρησε εννέα(!) takedowns. H Ηοlm πέτυχε ένα"γεμάτο" λάκτισμα στον τρίτο γύρο, αλλά δεν ήταν ικανό να της δώσει τη νίκη. Πλεόν, η νέα πρωταθλήτρια, περιμένει την ανάδειξη διεκδικήτριας για τον τίτλο της.


Anderson Silva vs. Derek Brunson

Αναμφίβολα ήταν ο αγώνας της βραδιάς, όχι τόσο για το θέαμα, αλλά για το αποτέλεσμα. Ο Brunson πέρασε πάνω από τα διπλά χτυπήματα(118-54), έκανε δύο πετυχημένα takedowns, ενώ ο Silva αργούσε να βρει ρυθμό. Στον τρίτο γύρο όμως ο Βραζιλιάνος έδειξε άρτια αμυντική τακτική, Το κοινό στην Barclays Center Arena και όχι μόνο, εξέφρασε την αντίθεσή του στο αποτελέσμα που εξέδωσαν οι κριτές. Ο ίδιος ο Brunson δήλωσε αιχμηρά: "Τα έδωσα όλα στον αγώνα αυτό και αισθάνμαι σαν να με έκλεψαν. Απαίσιο."


Ronaldo Souza vs. Tim Boetsch

Ο Souza, ή αλλιώς Jakare, πήρε μια γρήγορη νίκη απέναντι στον Boetsch. Ένα double leg takedown του Souza, άνοιξε το χώρο για να περάσει αρκετές γροθιές στο πρόσωπο του αντιπάλου του και ενώ ο Boetsch ξέφυγε προς στιγμής, η ζημιά είχε ήδη γίνει. Ο Souza εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και με kimura lock πήρε τη νίκη.



Glover Texeira vs. Jared Cannonier

Ο Texeira φάνηκε"διαβασμένος" στο οκτάγωνο. Ο Βραζιλιάνος είχε συγκεκριμένη τακτική απέναντι στον Cannonier, στοχεύοντας να ρίχνει συνεχώς τον αντίπαλό του με σειρά από takedowns. Η ομόφωνη απόφαση των κριτών δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της σταθερής απόδοσης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από τον Βραζιλιάνο μαχητή.



Dustin Poirier vs. Jim Miller

Πολλές φορές δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια για να πάρεις τη νίκη. Χρειάζεται να έχεις και πλούσιο"οπλοστάσιο". Έτσι και ο Poirier, o οποίος όχι μόνο εμφάνισε εξίσου καλό εαυτό όσο και ο Miller, αλλά βασίστηκε στην ποικιλία των κινήσεων που διέθεται. Ακόμη, τα 93 σημαντικά χτυπήματα που πέρασε, η ετοιμότητά του για counters, καθώς και τα takedowns τη σωστή στιγμή ήταν τα συστατικά για την επικράτιση του Poirier. Μιλώντας για"ορθά" takedowns, ακόμη κι όταν ο Miller έβρισκε ρυθμό μέσα από σειρά βίαιων λακτισμάτων προς τον Poirier, ο δεύτερος, με μια μαεστρική κίνηση, έπιασε το πόδι του Miller και έκανε το takedown, δείχνοντάς μας έτσι πως ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα.



Τα αποτελέσματα του UFC 208:

Main Card:

  • Η Germaine de Randamie κέρδισε την Holly Holm με ομόφωνη απόφαση (48-47, 48-47, 48-47)
  • Ο Anderson Silva κέρδισε τον Derek Brunson με ομόφωνη απόφαση (29-28, 29-28, 30-27)
  • Ο Ronaldo Souza κέρδισε τον Tim Boetsch με submission
  • Ο Glover Texeira κέρδισε τον Jared Cannonier (30-26, 30-26, 30-26)
  • Ο Dustin Poirier κέρδισε τον Jim Miller με πλειοψηφική απόφαση (28-28, 30-27, 29-28)



Preliminary Card:

  • Ο Belal Muhammad κέρδισε τον Randy Brown με ομόφωνη απόφαση (30-27, 30-27, 29-28)
  • Ο Wilson Reis κέρδισε τον Ulka Sasaki με ομόφωνη απόφαση (29-28, 29-28, 29-28)
  • Ο Islam Makhachev κέρδισε τον Nik Lentz με ομόφωνη απόφαση (30-25, 30-25, 30-27)
  • Ο Rick Glenn κέρδισε τον Phillipe Nover με split απόφαση (27-30, 29-28, 29-28)


Δείτε ολόκληρο το event:


Για το Ringside House,
Γιώργος Γκίκας
Νεότερη Παλαιότερη